Bemutatkozás

Társaságunk 1980. december 29.-én vált le a hevesi Nimród Vadásztársaságtól és alakult meg Tarnamérán “Tarnamente” Vadásztársaság néven

Jelenleg 43 tagunk és 2 fő hivatásos vadászunk van. Átlagosan egy vadászra 154 ha, egy hivatásos vadászra pedig 3387 ha vadászterület jut.

Vadászterületünk apróvadas jellegű. Megtalálható az őz, a mezei nyúl, a fácán, kis mennyiségben tőkés réce, és váltóvadként a vaddisznó.

  • Az őz, és ezen belül is az őzbak gazdasági szempontból a legfontosabb. Bevételünk legnagyobb részét az őzbak vadásztatás adja. Évente 40 db őzbak kerül terítékre, általában hazai bérvadászok által.
  • Őz tarvad vadászatainkat novemberben kezdjük és megpróbáljuk a tervet-40suta és 40 sutagida- január végéig teljesíteni a zavarás csökkentése érdekében.
  • Mezei nyúl éves kilövési darabszáma 100-120 db, csak a vadásztársaság tagjainak vadászatain hasznosítjuk.
  • Vadfácánból évről évre csak a saját tagjaink vadászatait tudtuk biztosítani, ezért –és, hogy szinesítsük a vadászati lehetőségeket- 2017-ben felujítottuk a fácánnevelő voliert, és 1000 db fácánt nevelünk eladásra, valamint a vadon élő állomány gyarapítására.
  • Vaddisznó csak a vegetációs időszakban fordul elő a revírben. Évente 1-2 db kerül terítékre.